Permanent
Hårborttagning


En laser producerar en stråle med starkt koncentrerat ljus. Lyset som emitteras av
IPL absorberas väl av pigmentet (melanin) i hårfollikeln. Då passeras laserpulsen genom huden i en bråkdel av en sekund, bara tillräckligt lång för att värma upp håret och förstöra follikelns förmåga att växa igen.


Måltavlan är inte håret i sig utan proteinet och stamcellerna i hårfollikeln och hårsäcken. För att lyckas förstöra dessa två måltavlor krävs det att vi uppnår en temperatur på minst 72 grader Celsius. Då dör proteinet och även hela hårfollikelstrukturen och hårsäcken. Vi använder oss alltså av hårstråets pigment för att omvandla ljusenergin till värme, riktigt hög värme.

IPL är den enda tekniken i världen som kombinerar två energier för att uppnå bättre resultat jämfört med den äldre vanliga IPL-teknologin. Det pulsade ljuset kombineras med radiovågor (Bi-Polarisk), som värmer upp hårfollikeln och hårsäcken effektivare. Dessutom så är den säkrare då den faktiskt mäter temperaturen för, under och efter varje ljuspuls. Skulle temperaturen stiga för hastigt så slår systemet av pulsen.

Resultatet:
Permanent hårreduktion behandlingsområdet.